Matbok Smak på Sápmi
Målet är att producera en smakfull och attraktiv bok i mindre format om samisk mat med bilder, recept och traditioner. Boken ska väcka intresse för matresor i svenska Sápmi, ge basinformation om samer men tar framförallt sikte på att sammanföra moderna konsumenters behov och förväntningar med producenternas förutsättningar och önskemål.
Projektledare: Victoria Harnesk
Finansiär: Sametinget
Samverkanspartners: Projekten Luonddu Biebmu och Njalle. Samernas utbildningscentrum, Renlycka/SSR mfl.

Syftet är att lyfta fram produkter som inte säljs i tillräcklig omfattning och att introducera nya produkter. Vi vill sprida kunskap om tillagning och traditioner, öka försäljningen och ge bättre avkastning. Insatsen syftar till att förstärka mervärdet/varumärket i mat från samiska producenter och styra försäljningen till dem för att öka deras möjligheter till en hållbar och lönsam utveckling. Projektmedel ftill Produktions-, tryck- och lanseringskostnad för matbok.