Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

Luonddu Biebmu/Naturens Mat

Genom projektet Luondu Biebmu genomfördes bland annat experimentverkstäder över hela Sápmis svenska sida där traditionell kunskap dokumenterades och nya recept utvecklades i syfte att stärka entreprenörskap och nätverk.

Projektledare: Victoria Harnesk och Anna-Marja Kaddik
Finansiärer: Sametinget, Landsbygdsprogrammet
Samverkanspartners: Samiskt mat- och kompetenscentrum/Samernas utbildningscentrum, Interregprojektet Njalle rihpestibe, Renlycka och Visit Sápmi, företagare, mfl

Läs mer

Den samiska maten är central för den samiska identiteten och för en levande samisk kultur. Naturens villkor och årstider styr utvecklingen av mattraditionerna. Det är gemensamt för urfolk över hela världen och en källa till inspiration och hållbar utveckling. Vi sökte extra medel från Sametinget för att kunna sprida resultaten och kunde därmed ge ut boken Smak på Sápmi. Boken som blev flerfaldigt prisad finns även på engelska och har tryckts i flera upplagor.