Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

Nära Mat podden – avsnitt 6

Restauranger och caféer spelar en viktig roll i livsmedelskedjan, och är också en av de branscher som påverkats rejält till följd av pandemin. Möt Emma Laiti, VD för Börje Olssons konditorier i Luleå, som berättar om hur svårt det är att vara kreativ i en kris där du inte ska ha gäster, men ändå får bedriva en verksamhet.

– Det har ju varit en rejäl berg och dalbana och drabbat våra enheter olika. En av enheterna har drabbats hårt, där folk annars äter innan tex besök på Kulturens hus eller Coop arena, säger Emma.

Vi pratar också om ledarskap, Sveriges Mästerkock och framtidens servering. Blir allting robotstyrt eller kommer de traditionella serviceyrkena vara kvar? Yrken som också betyder mycket för att få tex unga och nya svenskar ut i arbetslivet.

Lyssna på avsnittet där poddar finns, eller HÄR!

Programledare Hulda Wirsén, Nära Mat.
Producent och tekniker Malin Winberg.


Emma vid en av de utplacerade stationerna med handsprit.