Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

Matkommunikation som förändrar Sápmi

Matkommunikation som förändrar Sápmi är namnet på ett material som Slow Food Sápmi har tagit
fram om matkommunikation i syfte att stötta dem som arbetar med samisk mat. Fyra manualer finns
på Slow Food Sápmis hemsida från 31 mars. De är indelade i teman, innehåller fördjupningsdokument
och förklarande filmer.

– Vi vill lyfta fram kommunikation som ett verktyg mot affärsmålen. Materialet är helt digitalt,
det har en samisk utgångspunkt och fokus på mat, säger Victoria Harnesk, kommunikatör och
projektledare på Slow Food Sápmi.


Victoria Harnesk, kommunikatör och författare med fokus på samisk mat och kultur. Victoria är initiativtagare till projektet Matkommunikation som förändrar Sápmi. Fotograf: Maria Klang

MANUALERNA

Produkter och försäljning
Här får du råd om att utveckla och sälja produkter

Presentera rätter och råvaror
Här får du veta hur du kan presentera maten

Planerad kommunikation
Här får du reda på hur du effektiviserar din marknadsföring

Kreativa kundrelationer och sociala media
Här utgår vi från kreativa verktyg

Länk till manualerna hittar ni HÄR!


Gurpi. Samisk kultur har ett inbjudande formspråk och utsökta råvaror. Den traditionella kunskapen är viktig att få med sig när man designar miljöer, aktiviteter, maträtter och storytelling. Fotograf: Bianca Brandon-Cox

OM SLOW FOOD SÁPMI OCH PROJEKTET
Slow Food Sápmi är en bransch- och gräsrotsorganisation för samisk mat. Projektet Food
communication in Sápmi är finansierat av Pawanka Fund – Indigenous Ways of Knowing and Learning.
Det har resulterat i fyra manualer med tjugo fördjupningsdokument och åtta filmer som berättar om
matkommunikation. Projektteamet har även samlat kunskap om vad som behövs utöver verktyg för en
planerad kommunikation. Materialet är utarbetat av och i samarbete med personer med kompetens
med koppling till marknadsföring, lagar kring varumärken och livsmedelslagstiftning. Till projektet har
en referensgrupp bestående av tre entreprenörer med djupa rötter i matsápmi kopplats. Projektledare
Victoria Harnesk, projektmedarbetare Annelise Harnesk och William Älgebrink.