Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

Inbjudan tredje anhalten – Kunskap om hållbar mat och folkhälsa

Den 25 mars träffas vi digitalt för den tredje anhalten i vår revideringsprocess av Nära Mat, Norrbottens livsmedelsstrategi. Rubrik för dagen är “Kunskap om hållbar mat och folkhälsa”.

Vi kommer få ta del av ny forskning och inspiration av både nationella och regionala representanter. Vi fördjupar oss i hållbara produktionssystem, pedagogik och livsmedelskunskap i skolan, samisk mat och hälsa, Norrbottningarnas hälsa i nuläget och inspel kring hållbara kostvanor.  Vi får också ta del av vad som gjorts inom detta område fram tills idag på regional nivå. Dessutom deltar alla deltagare i en workshop för att bidra med input till strategins nya åtgärdsprogram.

Program mellan kl 08.15-12.15 och medverkar gör:

Ola Thomsson, Koordinator för Sustainable Diets from Sustainable Production Systems, SLU
Lena Maria Nilsson, Forskningssamordnare, Umeå universitet
Gunnar Jonsson, Skolpedagog, LTU och Länsstyrelsen i Norrbotten
Malin Sand, Leg dietist, Region Norrbotten
Hulda Wirsén, Samordnare Nära Mat (Agronom), Länsstyrelsen i Norrbotten

Moderator: Malin Winberg, journalist och entreprenör

Anmälan gör du här (senast 19 mars):

Länk till anmälan

Konferensen sänds digitalt, den är kostnadsfri och vänder sig till livsmedelskedjans aktörer, livsmedelshandeln, rådgivningsorganisationer, forsknings- och utbildningsinstanser, offentlig sektor, finansiärer, landsbygdsorganisationer och lokala och regionala politiker.

Visionen Mer norrbottnisk mat på tallrikarna nås genom att matproducenter, konsumenter och samhället kommer närmare varandra. Arbetet gör vi steg för steg, i stort och i smått. Vi gör det med gemensamma krafter. Utan samarbete kommer vi ingenstans.

Varmt välkomna!